SLIKARSKA RADIONICA / Osvještavanje problema HIV-a

U sklopu 16 dana aktivizma udruga Domine u suradnji s LGBT centrom Split i queerANarchive organizira dvodnevnu radionicu povodom Svjetskog dana AIDS-a koji se obilježava 1.prosinca. Radionica će se održati 29. i 30. studenog, od 18 do 20 sati, u prostorijama udruge Domine, a vodit će je umjetnica Andrea Resner. Zbog epidemioloških razloga broj sudionika je ograničen na 8. Prijaviti se možeš putem online obrasca.

Podsjećamo, na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije 1988. godine je 1. prosinca uveden kao Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Dan je to kada se diljem svijeta ljudi ujedinjavaju kako bi odali počast osobama koje su izgubile bitku protiv ove bolesti i kako bi podsjetili na potrebu suzbijanja diskriminacije i stigmatizacije oboljelih te upozorili na rizike i opasnosti od HIV/AIDS-a.

Cilj ove radionice je osvijestiti problem AIDS-a i na kreativan način doprinjeti suzbijenaju diskriminacije i stigmatizacije.

Slikarska radionica se odvija u sklopu projekta qKLINIKA, kojeg provode volonteri LGBT centra Split i kolektiva queerANarchive. Projekt qKLINIKA realizira se uz finacijsku podršku Europskih snaga solidarnosti te iz Open Society Foundations (u suradnji s LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey). Rad kolektiva queerANarhive i LGBT centra Split financira Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *