Psihološko savjetovalište

U okviru LGBT centra Split (Ulica kralja Tomislava 8A, Split) aktivno djeluje psihološko savjetovalište za LGBTIQ+ osobe.

U našem savjetovalištu, u sigurnom okruženju i sa stručnim osobama dobit ćeš svu potrebnu pomoć i podršku kako bi lakše riješio/la ili kako bi se lakše nosio/la s raznoraznim životnim situacijama, problemima i izazovima kojima se suočavaš kao LGBTIQ+ osoba.

Usluge savjetovališta su besplatne. U savjetovalištu ti je osigurana povjerljivost i zaštita identiteta, te se vodimo načelom poštivanja različitosti.

Možeš se javiti Teni na mail tenchee@gmail.com
ili Marini na mail marina_plosnic@yahoo.com

Čime se bavimo?

Neki od problema s kojima se bavi psihološko savjetovalište:
 • podrška u procesu coming-outa
 • partnerski problemi
 • depresija
 • anksioznost
 • efikasno rješavanje problema ili sukoba
 • pomoć kod preispitivanja vezanih za vlastiti spolni i rodni identitet
 • rad s roditeljima LGBTIQ+ osoba u vidu prihvaćanja i razumijevanja rodno/spolnog identiteta i spolne orjentacije
 • rad s traumatskim iskustvima vezanim za psihičko, fizičko ili seksualno nasilje u djetinjstvu i odrasloj dobi, te bilo kakvim traumatskim događajima
 • rad na samopouzdanju
 • problemi vezani uz impulzivna ili agresivna ponašanja
 • problemi s ovisnošću

O nama

Tena Romani

Diplomirala sam psihologiju na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu 2009. Edukantica sam kognitivno-bihevioralne terapije pri Hrvatskom udruženju za bihevioralne i kognitivne terapije, trenutno u trećem, supervizijskom stupnju. Završila sam edukaciju iz bazičnog ACT:terapija prihvaćanjem i posvećenošću.

Članica sam udruge Queer Sport Split od 2011. godine, a od 2019. držim individualna psihološka savjetovanja u LGBT Centru Split. Moj angažman u LGBT Centru inspiriran je mojim dubokim osobnim uvjerenjem da LGBTIQ+ osobe zaslužuju dostojanstven i ravnopravan život u zajednici i potrebom da barem malo ispravim nepravdu koju im je društvo nanijelo, u nadi da će nam to svima pomoći da izgradimo uključiviji i tolerantniji grad.

Marina Plosnić

Završila sam fakultet psihologije u Rijeci 2012. godine i nastavila se educirati u psihoterapijskom radu. Kroz četverogodišnju edukaciju Tjelesno orijentirane integrativne terapije prolazila sam vlastite procese rada s traumama i povredama, što mi je omogućilo veliko razumijevanje ovog rada.

Kao članica LGBTIQ+ zajednice zbog osobnih iskustava imam senzibilitet za rad s pripadnicima LGBTIQ+ zajednice i specifične probleme vezane uz odrastanje i svakodnevni život u homo/bi/transfobičnom društvu. Kao što sam ja imala podršku terapeuta, učitelja i svih s kojima sam imala priliku razgovarati i raditi, tako i ja imam veliku želju pomagati drugima, bio to razgovor, savjetovanje, pomoć u osvještavanju osobnih ograničenja, podrška, terapija ili nešto drugo. Traume nam često mogu otežavati život i kočiti nas da se ostvarimo na način na koji želimo. Višegodišnje iskustvo terapijskog i savjetodavnog rada omogućilo mi je da otvoreno gledam na vrlo različite problematike koliko god one bile obične ili potpuno neobične i rijetke.

Prati nas!