ZVJERINJAK / Doxy&Tahikardija

Posljednji ZVJERINJAK u 2022. godini pada u četvrtak, 17. studenog. Ali ne brinite, pred nama je dugi vikend pa ozbiljno partijamo u Kocki do 22 do 04 sata. U goste nam dolaze Doxy i Tahikardija te nas čeka ritualan ples zajednice uz zvukove elektronske glazbe, trance-a, space housa i techno himni. 

Preporučena donacija je 30kn.

Doxy je DJica sa zagrebačkom adresom koja na svom glazbenom putovanju djeluje kroz kolektiv Schlag i samostalno. U tom putovanju imala je prilike organizirati evente čiji su temelji prvenstveno bili ravnopravnosti i osnaživanje žena, umjetnica_ka i scene kroz DIY kulturu solidarnosti, njegovanje međusobnog poštovanja i osiguravanja sigurnog mjesta za sve. 

Elektroničku glazbu i ples doživljava kao ritualno i spiritualno iskustvo gdje se pokretom povezujemo kako sa svojom energijom tako i sa zajednicom. 

Tahikardija, potaknuta potrebom za istraživanjem i ekperimentiranjem s glazbom, djeluje kroz kolektiv KBPM. Privlači ju kombiniranje glazbe iz različitih razdoblja koja nose sličnu atmosferu, kao štu su zaboravljeni dragulji iz ranih devedesetih i melankolična atmosfera skandinavskog trance-a. Putuje kroz space house, ritualne ritmove i techno himne, a sve provlači kroz filter trance nostalgije. 

ZVJERINJAK je queer party kojeg je zajednica kroz godine prepoznala kao mjesto na kojem se osjeća slobodno i sigurno, gdje svoju seksualnost i rodni identitet može izraziti bez straha od uvrede i nasilja. Ukoliko doživite bilo kakve neugodnosti slobodno se obratite volonterima i organizatorima. 

Zvjerinjak je party program kolektiva queerANarchive koji se realizira u partnerstvu s Koalicijom udruga mladih, Platformom Doma mladih i LGBT centrom Split. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split podržava Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *