RADIONICA / Glasno glasnije!

Kako izgubiti svaki sram pred ljudima kojima želite nešto poručiti, otkrijte u Radionici javnog govora koja će se održati u četvrtak, 5. kolovoza, s početkom u 17 sati u prostorijama LGBT centra Split.

Radionicu će voditi Petra Matić, muzeologinja, fonetičarka i aktivistkinja iz Zagreba. “Umjetnost javnog govora učila se u starom Egiptu, Grčkoj i Rimu. Iako se danas više ne uči u školi, još uvijek nam je potrebna u poslu, obrazovanju, aktivizmu i međusobnim odnosima. Na radionici ćemo proći osnove klasičnog javnog govora i njegove strukture te ćemo zajedno napisati kratak govor i vježbati njegovu izvedbu. Koliko god se ova radionica činila zastrašujućom, govor je dio svakodnevnog života, pa se pridružite da ga vježbamo u sigurnom okruženju kako bismo postali/e spremniji/e za iznenađenja”, poručuje nam Petra.

Još nešto… Petra za sebe kaže da je nekoć bila užasno sramežljiva i tiha, a danas dobrovoljno izlazi pred publiku te bez ustručavanja iznosi svoje ideje i stavove. Što reći nego da nas sve to asocira na onu legendarnu latinsku izreku – VENI, VIDI, VICI! Dođi i vidi, te pobjedi i ti! Vidimo se!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *