LGBT centar imao nastup!

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih 11. i 12. kolovoza održana je dvodnevna konferencija pod nazivom “Split – grad za mlade”, koju je Grad Split u suradnji s Info zonom organizirao u Domu mladih.

Najvažnije teme konferencije bile su izrada nove gradske strategije za mlade i konstituiranje novog Savjet mladih (više o Savjetu mladih – ovdje) Ujedno, udruge mladih dobile su priliku predstaviti svoje djelovanje, umrežiti se s drugim organizacijama civilnog društva na projektima kojima riješavaju probleme ili unaprijeđuju život mladih te uspostaviti bolju komunikaciju s donositeljima političkih odluka. Konferencija je i svojevrsni početak procesa izrade novog Gradskog programa za mlade.

Konferencija je započela predavanjem gradonačelnika Ivice Puljka na temu „Kako (p)ostati optimist u „teškim“ vremenima?“ Drugog dana konferencije detektirani su brojni izazovi koji stoje pred novoizabranim članovima Savjeta mladih te prezentirani rezultati grupnog rada u svrhu poboljšanja funkcioniranja Savjeta mladih. Za kraj su splitske udruge predstavile svoje aktivnosti u Pecha Kucha formatu. Dan se završio u opuštenoj atmosferi, druženjem u Dvorištu Klub Kocka

A što su gradonačelnik Puljak i predsjednik splitskog Gradskog vijeća Jakov Prkić poručili mladima, pogledajte u videu. Ili u drugom videu.

Na konferenciji su Duje Donadić i Tonči Kranjčević Batalić predstavili djelovanje LGBT centra Split. O čemu se još pričalo, pročitajte u programu konferencije – tu dolje. A dolje su i fotografije. Kako je bilo na konferenciji, možete pogledati u kratkom videu Infozone.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *