qRADIONICA / Stripom protiv “starog režima”

Radionca stripa s Enom Jurov održava se od 10. do 12. studenog u Tiskari (u garaži Doma mladih), s početkom u 17 sati. Radionica je besplatna, bez prijava i ne zahtjeva nikakva predznanja o stripu.

As the years passed, I learned to think of dreams as an integral part of life.

– Paul B. Preciado, An Apartment on Uranus (2019)

Dualistička, pa ujedno i kolonijalna, kapitalistička epistemologija Zapada cijeli svijet dijeli na nejednake polovice. Ili smo ljudi ili životinje, muškarci ili žene, heteroseksualci ili homoseksualci, mrtvi ili živi, kolonizatori ili kolonizirani, živa bića ili mašine… Taj režim znanja jasno postavlja granice i kriminalizira prelaske istih – ili smo na jednoj strani ili na drugoj. Ali kad se pak otvori prolaz kroz te granice, ukazuju se mape novog društva koje ne poznaju seksualnu diferencijaciju, rasnu hijerarhiju, obitelj, nasljedstvo, kapital, državu-naciju… Tko smo, kako stvaramo i reproduciramo se, kako volimo van tih granica, istražit ćemo inspirirani Paulom B. Preciadom, putem onog što živimo u snovima. A Ena Jurov će nas voditi u prenošenju snova u formu stripa, kao alata otpora starom političkom, seksualnom te rasnom režimu. 

Radionca stripa s Enom Jurov održava se od 10. do 12. studenog s početkom u 17 sati u Tiskari (u garaži Doma mladih). Radionica je dio programa qružok programske linije qRADIONICE koji se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatsko audiovizualnog centra. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *