Pazar znanja u LGBT centru

Pazar znanja – u organizaciji kolektiva queerANarchive u partnerstvu s Culture Hub Croatia i udrugom Jutro – održat će se 5. listopada s početkom u 18 sati u prostoru LGBT centra Split. A o čemu je točno riječ, pročitajte u nastavku…

Participativna umjetnička metoda “pazar znanja” dolazi iz Indonezije, a osmislili su je edukacijska platforma Gudskul i umjetnički kolektiv Ruangrupa, koji je kurirao prošlogodišnje izdanje međunarodne izložbe Documenta u Kasselu.

Na radionici sudionici/e se dijele u parove te razmjenjuju svoje znanje jedan na jedan, a program se temelji na ideji da svaka osoba može biti i učitelj i učenik. Voditeljica radionice će upariti sudionike/ce s osobom koju još ne poznaju i dati parovima jednostavne upute kako da razmijene znanje kroz dijalog. Novo znanje će se zapisati, nacrtati i mapirati, a rezultati procesa će se zatim postaviti u izložbu kao kolektivni umjetnički rad.

Petra Matić je muzeologinja, umjetnica i aktivistica čiji su radovi predstavljeni na documenta fifteen, Fotograf Festivalu u Pragu te na Ljubljanskom bijenalu dizajna BIO26. Suradnica je Muzeja susjedstva Trešnjevka te predsjednica Upravnog vijeća Kulturnog centra Peščenica i udruge Jutro. Njezin rad bavi se baštinom nesvrstanosti, prostorima dobrodošlice te mogućnostima kolektivnog i antikolonijalnog djelovanja.

SPOT projekt podržava Minority Rights Group Europe i PILnet, u okviru projekta MARIO financiranog iz programa Europske unije: Citizens, Equality, Rights and Values Programme.

Aktivnosti provodi kolektiv queerANarchive u partnerstvu s Culture Hub Croatia i Jutro.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *