Vodič za afirmativne pristupe mentalnom zdravlju LGBTIQ+ mladih

Rad s kvir mladeži: Vodič za afirmativne pristupe mentalnom zdravlju LGBTIQ+ mladih – priručnik je namijenjen osobama koje rade s mladima u sistemu podrške bilo da su psiholozi, roditelji, profesori ili osobe koje rade s mladima. Ovaj priručnik na jednostavan način ukazuje na patologiziranje LGBTIQ+ identiteta i potreba te nudi nekad rješenja koja mogu podržati promjenu ove paradigme i podržati mlade LGBTIQ+ osobe kao i cjelokupno društvo da na zdrav i afirmativan način pristupe problemu mentalnog zdravlja LGBTIQ+ mladih.

Afirmativni pristupi mentalnom zdravlju LGBTIQ+ mladeži usmjereni su na stvaranje okruženja u kojem se identitete LGBTIQ+ mladih prihvaća, afirmira i podržava na kulturno osjetljiv način. Tim se pristupima nastoji stvoriti pozitivan stav mladih prema vlastitom rodu, seksualnoj i romantičnoj privlačnosti i raznolikosti odnosa, umjesto da se aspekti tih različitosti patologiziraju ili nastoje mijenjati.

Ovaj Vodič nastao je u sklopu Erasmus+ projekta “LGBTIQ Youth Affirmative Mental Health Approaches”. Vodič je izrađen uz financijsku potporu Europske komisije. Sadržaj ove publikacije predstavlja isključivo stavove autora i Komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za korištenje informacija koje ova publikacija sadrži.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *