Predstavljanje internetske platforme za prijavu mržnje i nasilja

Izljevi mržnje prema LGBTIQ osobama i svakojaki oblici nasilja kojega trpe pripadnici rodnih i seksualnih manjina – i dalje su učestala te nezanemariva pojava naše ustinu vibrantne, ali svakako ne i pluralističke demokracije. Kako bismo gradili neke nove i drugačije politike, kako bismo argumentima jačali svoje pozicije, a i pomagali jedni drugima te se zajedno suočavali s nevoljama – u partnerskim odnosima s drugim LGBTIQ organizacijama s područja Zapadnog Balkana i Turske, koje je koordinirala ERA (Savez za jednaka prava LGBTI osoba na Zapadnom Balkanu i u Turskoj) – sagrađena je internetska platforma YouAreHeard, putem koje možeš prijaviti incidente mržnje te pronaći svaku potrebnu pomoć i podršku.

Predstavljenje platforme u suradnji s predstavnicima ERA-e organiziramo u srijedu (6. srpnja) s početkom u 19 sati i to u prostorima LGBT centra Split. O samoj platformi govorit će Biljana Ginova i Amarildo Fecanji iz ERA-e, dok će Petar Dukić (Queer Sport Split) predstaviti friške podatke o nasilju nad LGBTIQ osobama prikupljene u okviru istraživanja provedenog na proljeće 2022.

Dođi i upoznajem se s mogućnostima koje ti internetska platforma YouAreHerad pruža… Ako pak ne stigneš, svakako ne zaboravi vijest o platformi prenijeti dalje. Tnx!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *