SPLIT Wiki Wikend & OOM (Pride) mjesec

U Mjesecu ponosa radimo Wiki Wikend i produciramo OOM materijale (zine+wiki+podcast-promo) u i oko Splita. HrW inicijativa, queerANarchive, LGBT Centar Split, Redakcija, s partnerima i gostima iz Splita, Zagreba i Rijeke:

Pozivaju se zainteresirani/e da se prijave za sudjelovanje na događanju na e-mail GLAM@mi2.hr s nazivom mejla WIKI i kratkim biografskim opisom i motivacijskom izjavom sudionice_ka, te kontakt brojem telefona. Prijave se zaprimaju kontinuirano, ali potvrđuju s obzirom na kapacitete i urgentnost.

#1 radionica:
19-21h, četvrtak 17.6.2021.
Mjesto: REDAKCIJA (Dom mladih-Kocka, Split) i Online – po prijavi šaljemo link.+ početak OOM
edithathona i produkcije
do kraja mjeseca

#2 radionica:
17-18:30h, subota 19.6.2021.
Mjesto: REDAKCIJA (Dom mladih-Kocka, Split) i Online – po prijavi šaljemo link.+ program ‘PEDERUŠA’
(House of Flamingo i partneri)

#3 radionica…
participativno+dogovorno 🙂
Događanje se odvija u sklopu projekta OOM – otvoreniji održiviji mediji, a u kojoj sudjeluju HrW inicijativa, K-zona/VoxFeminaeFestival, PaRiter, queerANarchive/SplitPride, Iskorak/N00LA, Multimedijalni institut (MaMa), REDAKCIJA i Drugo More, koje imaju kompatibilne interese i zajedničke ciljeve poticanja otvorenijih i održivijih medija. Principima uključivosti želimo potaknuti raznovrsnost sadržaja i participacije u otvorenim digitalnim dobrima u kulturi i civilnom društvu.

Metode koje vrijedi dijeliti i promovirati baš u 2021. godini kada CreativeCommons i Wikipedija slave 20 godina postojanja kao najdugovječniji projekti otvorenog i slobodnog znanja i medija, te kada po prvi put Wikipedija donosi Universal Code of Conduct (koji štiti manjine) i kada se Wikipedija na hrvatskom jeziku napokon popravlja oko pitanja diskriminacije i participacije, nakon decenije stagnacije. Udruge partneri imaju u fokusu rodnu pravdu, LGBTIQ+ socijalizaciju i medijsku kulturu. Cilj je vidljivost tema i osnaživanje grupa i pojedinki/ca kroz medijsku edukaciju, koordinaciju, suradnju i samo-dokumentiranje kulture i aktivizma. Aktivnost se održava kroz platformu Clubture, te uz podršku Wikimedia Foundation (Zaklade Wikimedija).

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *