RADIONICA / Izradi svoj plakat za Prajd!

Platforma Doma mladih i queerANarchive pozivaju sve mlade do 25 godina da se prijave na sudjelovanje u besplatnim online radionicama dizajna i izrade plakata koje provodi udruga queerANarchive – kolektiv za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture. Prva radionica će se održati 18. svibnja (utorak) u 17 sati preko Zoom aplikacije.

DIYaj dan jedna je od pet programskih linija projekta Dan po dan – mladi u kulturi online kojeg provodi Platforma Doma mladih s partnerom Multimedijalnim kulturnim centrom. Projekt je sufinancirala Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, a za cilj ima uključiti mlade u kulturno-umjetničke online programe.

Program aktivnosti DIYaj dan sastoji se od 3 radionice u sklopu kojih će sudionici osmisliti i dizajnirati vlastiti plakat te se upoznati s procesom izrade plakata u tehnici sitotiska. Sudjelovanjem na radionicama aktivno će se uključiti u osmišljavanje i odabir plakata za Splitski pride. Nakon završenog programa sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Za sudjelovanje na radionicama nije potrebno prethodno iskustvo. Zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prijava putem online obrasca. Prijave na ciklus radionica DIYaj dan otvorene su do 16. svibnja.

Program radionica DIYaj dana:

Radionica dizajna – 18. i 20. svibnja
Dizajnerica Ena Jurov sudionike će upoznati s temeljnim teorijskim postavkama dizajna plakata te specifičnostima izrade plakata u tehnici sitotiska. Sudionici će imati priliku zajedno s dizajnericom postaviti okvir za izradu praktičnog rada, odnosno plakata za Splitski pride 2021.
Nakon postavljenog okvira, sudionici će uz mentorsku podršku izraditi svoju verziju plakata. Aktivnost provode Ena Jurov i Tonči Kranjčević Batalić.
Zbog ograničenog broja sudionika, radionice će se održati u dva termina. Sudionici odabiru termin koji im više odgovara.

Termini održavanja radionica:

18. svibnja 2021. u 17 sati, trajanje radionice 2 sata

20. svibnja 2021. u 17 sati, trajanje radionice 2 sata

Izbor plakata za tisak – 24. – 31. svibnja
Prijedlozi osmišljenih plakata 24. svibnja bit će objavljeni na facebook stranicama Platforme Doma mladih gdje će javnost moći glasati za najbolje radove. Pet radova s najviše glasova biti će otisnuto tehnikom sitotiska u Redakciji u Domu mladih.
Glasanje za najbolje plakate bit će otvoreno od 24. do 31. svibnja 2021.

Radionica sitotiska – 8. lipnja
Tehničar tiskare Redakcija u Domu mladih Joke Keran, kroz praktičan rad i video tutorial, sudionicima će demonstrirati proces izrade plakata u tehnici sitotiska. Aktivnost provode Joke Keran i Tonči Kranjčević Batalić.

Termin održavanja radionice:

  1. lipnja 2021. u 18 sati, trajanje radionice 2 sata

Odabir najboljeg plakata za Splitski pride – lipanj

Sudionici DIYaj dana nakon završenih radionica dobit će svoje plakate, a ostatak se donira Split Prideu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *