Queer u eteru / O LGBT centru Split

U radio emisiji Queer u Eteru, koju na valovima KLFM-a emitiramo u ponedjeljak, 27. veljače 2023., s početkom u 17 sati, imate priliku zaviriti u život lokalne LGBTIQ zajednice koji se već godinama odvija i razvija u LGBT centru Split, jedinom prostoru te vrste na području južne Hrvatske.

Ujedno, doznat ćete što je ponukalo pojedince – naročito mlade LGBTIQ osobe – da u LGBT centru potraže svoje sigurno mjesto te u kombinaciji sa sebi sličnim ljudima krenu stvarati programe i sadržaje prema vlastitim afinitetima. S tim u vezi, bit će govora i o mogućnostima koje se pružaju pojedincima kako bi se uključili u rad i djelovanje LGBT centra. Na koncu, kroz emisiju će se predstaviti aktualni projekt “LGBT centar Split”, kojim se kroz aktivnosti javnog zagovaranja nastoji uspostaviti dijalog i suradnja između LGBT centra i Grada Splita, čije javne kulturne i socijalne politike itekako utječu na sve društvene skupine pa tako i na manjinsku LGBTIQ zajednicu.

Emisija „Queer u eteru“ je nastala u okviru projekta LGBT centar Split podržanog kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Sadržaj emisije isključiva je odgovornost kolektiva queerANarchive i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *