qRADIONICE / Participativna radionica fanzina

U sklopu programa qRADIONICE kolektiv queerANarchive organizira participativnu radionicu fanzina koja će se 10.ožujka, te od 17. do 19. ožujka održavati u LGBT centru Split, Ulica kralja Tomislava 8A.

Radionicu će voditi vizualni umjetnik Darko Aleksovski i to kao dio svojeg projekta A Small Handbook for Daydreaming. Kroz predstavljanje ovog projekta autor će se osvrnuti na vlastito iskustvo rada u mediju knjige, na procese produkcije i publikacije, s naglaskom na samoizdavaštvo, te na teoretske i literarne reference (Paul B. Preciado, Frank O’Hara).

Nakon uvodnog predstavljanja projekta i upoznavanja sudionika_ca, na idućim susretima sudionici_ce imaju priliku kroz praktičan rad, kroz jednostavne zadatke te s bazičnim uredskim materijalima i opremom, uz podršku autora izraditi vlastiti fanzin. Na završnom okupljanju, fanzine ćemo predstaviti prijateljima_cama.

PROGRAM

Četvrtak, 10. ožujka 17:00 – 19:00

Uvodno okupljanje i prezentacija projekta A Small Handbook for Daydreaming

Četvrtak – petak, 17./18. ožujka 17:00 – 20:00

Radionica fanzina

Subota, 19. ožujka 18:00

Predstavljanje fanzina napravljenih na radionici

Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova. Program qRADIONICE financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatski audiovizualni centar.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *