qRADIONICA / Video razglednice iz queer budućnosti

Na radionici naziva Video razglednice iz kvir budućnosti odlazimo u maštu, u snove i sanjarenje, u budućnost. Potaknuti osjećajem da ovaj svijet nije dovoljan, da tu nešto uistinu nedostaje, tamo kontempliramo kvir utopiju i pronalazimo bolje užitke, druge načine bivanja u svijetu te na kraju i nove svijetove.

Queerness is essentially about the rejection of a here and now and an insistence on potentiality or concrete possibility for another world.
José Esteban Muñoz, Cruising Utopia, pg.1

Gledajući u horizont mogućnosti, otkrit ćemo utopijsko okruženje i prepustiti magiji videa i animacije da nas transportira u taj svijet idealnosti odakle si šaljemo video razglednice kako bi nas svih stalno podsjećale na budućnost koja tek sviće. 

PROGRAM RADIONICE

četvrtak / 20. listopada / 17-20 sati

Tranportacija u kvir budućnost sa zadatkom izrade kratkog sinopsisa.

petak / 21. listopada / 17-20 sati

Izrada realno-nerealnog kvir storyboard-a, prikupljanje utopijskog found footage-a i snimanje po potrebi.

subota-nedjelja / 22. – 23. listopada

Slobodno vrijeme za domaći rad – prikupljanje i/ili snimanje dodatnih potrebnih materijala.

ponedjeljak – utorak / 24. – 25. listopada / 17 – 20 sati

Magija na dijelu – animacija i montaža video razglednica iz kvir budućnosti. 

Radionice vodi novomedijska umjetnica Tihana Mandušić. Odvijaju se u LGBT centru Split. Ne traži se prethodno znanje iz videa i video animacije, te su radionice besplatne za sve.

PRIJAVE SU MOGUĆE OVDJE.

Radionica Video razglednice iz kvir budućnosti dio je programske linije qRADIONICE kolektiva queerANarchive. Realizira se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *