qRADIONICA / Fotoutopija na papiru

Druženja s analognom fotografijom nastavljamo i u 2024. godini s istom temom – fotoutopija. Prvo okupljanje održava se u 12. siječnja u 18 sati u Kino klubu Split. Ulazimo u laboratorij i okušat ćemo se u razvijanju fotke na papiru.

Ako na kvirštinu gledamo kao na utopiju, kao na strukturirani i edukativni modalitet koji nam omogućava da vidimo dalje od sadašnjosti u kojoj živimo, onda kroz ovo druženje s analognom fotografijom u toj sadašnjosti tražimo trenutke, tragove, naznake i nade nekih novih i boljih užitaka, drugačijih načina bivanja, novih odnosa pa na kraju i novih svjetova.

Na ovom okupljanju okušat ćemo se u razvijanju fotki na papiru u laboratoriju Kino kluba Split. Koristit ćemo filmove koje smo ispucali prošle godine. Za radionicu nije potrebno predznanje niti je uvjet da ste sudjelovali u prethodnim okupljanjima. Također, podijelit ćemo filmove za nova foto istraživanja.

Radionica je dio programske linije qRADIONICE kolektiva queerANarchive koja se realizira uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture i medija RH. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova. Ova radionica odvija se u suradnji s Kino klubom Split.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *