qIZLOŽBA / Covid Kolaži u Kineskom zidu

U goste nam dolazi britanski vizualni umjetnik Callum Leo Hughes. Na poziv kolektiva queerANarchive splitskoj publici će se predstaviti izložbom COVID KOLAŽI. Otvaranje izložbe održat će se u petak (3.rujna) s početkom u 21 sat i to u Prostoru, na adresi Plančićeva 2 (Kineski zid), kojeg vodi Culture Hub Croatia. Sat vremena prije otvaranja održat će se razgovor s umjetnikom, kojeg će voditi kustos izložbe Tonči Kranjčević Batalić.

Izložbu čine tri serije radova (CC.2020, lite/life, You into kissing too?) koji su nastajali od početka pandemije virusa COVID-19. Radovi su nastali kao trenutna potreba umjetnika da pobjegne od digitalnih interakcija i poveže se s nečim fizički. Tijekom trajanja pandemije kolaži su postali način pračenja i bilježenja umjetnikovih iskustava. 

Callum Leo Hughes, rođen 1991. godine, britanski je vizualni umjetnik s trenutnim sjedištem u Berlinu. Kombinirajući vlastite fotografije i pronađene slike, njegov rad istražuje želju i podatnost slika. Njegov rad također posvećuje veliku pozornost načinu na koji fotografije utječu jedna na drugu s naglaskom na netipične metode printa.

Izložba se odvija u okviru qIZLOŽBI i qFESTA, programskih linija kolektiva queerANarchive. qIZLOŽBE program je kolektiva queerANarchive koji financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Split. Izložba COVID KOLAŽI dio je programa qFEST kojeg financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatski audiovizualni centar. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.Festival se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financira Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *