qFEST / Izložba / Martijn Petrus: Želja za jedenjem otrovnih bobica

Otvaranje izložbe Martijna Patrusa održat će se u Galreriji Kluba Kocka (Dom mladih, Ulica slobode 28) i to u utorak (2. svibnja) s početkom u 20 sati. Izložbu oirganizira kolektiv queerANarchive a u okviru qFEST-a – festivala kvir kulture i društvenosti.

Opći interes za prirodu i okoliš raste i opada poput mjeseca, ali san da se bude prirodniji, ili u stanju dublje povezanosti s prirodom možda nikada neće biti izbrisan iz našeg mozga. Poriv za jedenjem otrovnih bobica odraz je niza poetskih misli o podvrgavanju silama prirode. Poput sjemena u umu, te misli niknule su tijekom melankolične čarolije koja je umjetnika natjerala na pitanje možemo li se ponovno roditi kao dio prirode i to podvrgavanjem njezinoj moći.

Unutar svoje prakse, Martijn Petrus pokazuje fascinaciju različitim načinima na koje je ideja prirode predstavljena u našem društvu i kako se ona oblikuje u našim svakodnevnim životima. Istražuje različite teme koje se preklapaju, kao što su ekološka svijest, eko-filozofija, lifestyle marketing/branding, prirodoslovlje i znanost, te povezuje ta istraživanja sa svojim svakodnevnim opažanjima.

Istražujući različite materijale i tehnike, Martijn Petrus održava razigran i intuitivan pristup unutar koncepata svojih projekata, s ciljem stvaranja vizualnog jezika koji ističe zanimljivosti našeg odnosa s prirodom.

Izložba je otvorena do ponedjeljka, 8. svibnja. Može se razgledati radnim danom od 20 do 23 sata.

qFEST programska je linija kolektiva queerANarchive koja se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Splita i Fonda za aktivno građanstvo podržanog sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EPG grantova. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financira Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *