PODCAST / O reproduktivnim manjinama

U podcastu radio emisije Queer u Eteru, koja se emitirala 6. prosinca na valovima community radija KLFM, poslušajte razmišljanja o seksualnim manjina kao reproduktivnim manjinama. Sadržaj emisije oslanja se na misli suvremenih trans teoretičara Paul B. Preciado i J. Jack Halberstam, te feminističkih mislilica iz 70ih – Monique Wittig i Sulamith Firestone.

Kako za homoseksualce, za neke transseksualce, za neke heteroseksualce, za aseksualce, te za neke ljude s funkcionalnom raznolikošću prokreacija nije moguća tradicionalnom tehnolgijom penetracije penisa u vaginu, a kako njihova tijela sama po sebi nisu neplodna, te kako su znanstvena i tehlološka dostignuća omogućila i druge tehnologije oplodnje, možemo zaključiti da je ograničavanje reproduktivnih prava na heteroseksualne onose rezultat heteronormativnih politika i ideologija.

Emisija Queer u eteru program je kolektiva queerANarchive koji se realizira uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija RH. Mišljenja izražena u emisiji mišljenja su autora/ica i ne odražavaju stavove donatora.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *