Okupljamo istraživački tim… Uključi se!

Ako si zainteresiran za sudjelovanje u istraživačkom timu o percepciji vlastite sigurnosti kao pripadnice/pripadnika seksualne manjine u gradu Splitu, dođi u LGBT centar Split, u četvrtak (3. veljače) u 18.30 sati, kada će se održati prvi sastanka istraživačkog tima kojeg okuplja Nina Medvidović.

Porast nasilja i otvorenog izražavanja mržnje svjetski je trend koji u kontekstu socio-kulturne klime u Hrvatskoj dobiva novo značenje. U nedavnim su se medijskim izvještajima prenosili upravo napadi na seksualne manjine diljem Hrvatske, a posebno u Splitu i okolici. Također, problematika nasilja nad „drugim i drugačijim“ može se direktno povezati s tradicionalnim vrijednostima koje prevladavaju u gradu Splitu, kao i u široj regiji. Posljedica navedenog može biti smanjen osjećaj osobne fizičke sigurnosti, nepovjerenje u institucije i sugrađane. Stoga je cilj ovog istraživanja ispitati percepciju vlastite sigurnosti pripadnika LGBTIQ skupine, ali i podići svijest o svakodnevnim borbama seksualnih manjina.

Kao volonter na istraživanju sudjelovat ćeš u izradi teorijskog okvira, konstruiranje anketnog upitnika i obradu dobivenih podataka. Predznanje nije potrebno. Za sve one koji se u navedenom ne snalaze organizirat će se pomoć i edukacije u obliku radionica ili individualnih savjetovanja, ovisno o željama i mogućnostima volontera.

Istraživački tim okuplja sociologinja Nina Medvidović, a sastanci će se po dogovoru i u skladu s mogućnostima održavati u prostorima LGBT centra.

Ukoliko si zainteresirana/zainteresiran, pošalji mail s imenom i prezimenom i brojem mobitela na lgbtcentarsplit@gmail.com. Ako imaš pitanja, slobodno se javi. Vidimo se!


Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *