LGBTIQ Živa knjižnica u Klubu Zona

Po prvi put u Splitu, LGBTIQ Živa knjižnica!

Što je uopće živa knjižnica? Živa knjižnica djeluje kao i svaka druga knjižnica; jedina razlika je što su knjige ljudi, koji ne samo da informiraju, već mogu odgovarati na pitanja te ih postavljati i tako i same steći nova znanja.
U Živoj knjižnici čitatelji pomoću živih knjiga odaberu i ‘posuđuju’ knjigu na ograničeno vrijeme.
Neposrednim, otvorenim i prijateljskim razgovorom između čitatelja/čitateljica i živih knjiga na inovativni način mijenjaju se dotadašnji stavovi, smanjuju negativne tenzije te jača empatija prema drugima i drugačijima.

20. 2. u Klubu Zona (Jerina 1), LGBT centar Split po prvi put u Splitu donosi Živu knjižnicu u kojoj ćete pronaći knjige isključivo LGBTIQ tematike. Saznajte sve što vas zanima o homoseksualnosti, biseksualnosti, fluidnosti seksualne orijentacije te problemima s kojima se susreću transrodne osobe.
Knjige će kroz svoju priču pokušati čitateljima približiti taj njima možda stran i čudan pojam LGBTIQ.

Cilj naše Žive knjižnice je srušiti zid predrasuda i diskriminacije koji se prema LGBTIQ zajednici najčešće izgradi upravo zbog neinformiranosti i straha od nepoznatog.
Dođite upoznati naše članove, popričajte s njima te zajedno izgradimo tolerantan i afirmativan Split.

Rad LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova. Program je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije.

Recommended Articles