What’s masc?

U suradnji s berlinskom organizacijom Queer Matters i drugim partnerskim organizacijama u Armeniji, Latviji i Rusiji, u sklopu Erasmus+ projekta razmjene mladih What’s masc?, queerANarchive vas od 2. do 9. svibnja vodi u Berlin. 

Projekt polazi od činjenice da je koncept muškosti koji susrečemo u medijima i društvu često štetan, kao priče o nasilju, agresiji, hiperkompetitivnosti ili seksualnoj objektivizacij. Također, muškost se gotovo isključivo interpretira kroz heteroseksualnu i cisrodnu prizmu. Queer osobe koje jesu ili su bile percipirane kao muškarci često prkose tim očekivanjima, ali štetni koncepti muškosti i dalje su prisutni u LGBTIQA+ prostorima. Ovaj projekt poziva vas da podijelite vlastitio iskustvo muškosti i omogućava vam da razvijete različite pristupe istoj, koji omogućuju empatiju, povezanost, solidarnost i otvoren um. Uz podršku voditeljica_a programa, u Berlinu ćete imat priliku kreirat video zapise, objave na društvenim mrežama ili druge kreativne i komunikacijske materijale kako biste podijelili naše vlastite poglede i perspektive o muškosti.

Mnoge osobe, ne samo cis muškarci, suočene su s normama muškosti. Stoga ovaj projekt želi uključiti iskustvo širokog spektra queer osoba – na primjer trans* i nebinarne osobe, drag kings i queen, homoseksualci i bi muškarci, lezbijke i bi žene te osobe svih spolova koji su suočene s očekivanjima muškosti. Ovim projektom želimo stvoriti sigurni prostor za sve nas koji se identificiramo kao trans*, inter*, nebinarni, lezbije, gejevi, biseksualni, panseksualni, aseksualni i queer. Prednost imaju osobe s višestrukom diskriminacijom. Dat ćemo prioritet prijavama LGBTQIA* osobama koje također doživljavaju druge oblike diskriminacije (npr. rasizam, klasizam, diskriminacija po tjelesnim sposobnostima). Također želimo uključiti različite identitete unutar LGBTIQA+ zajednice. Dat ćemo sve od sebe da projekt bude sigurni prostor i da se uvaže individualne potrebe sudionika. Nažalost, smještaj nije dostupan osobama u invalidskim kolicima. Zbog propozicija koje su propisali donatori, osobe koje sudjeluju u projektu moraju biti od 18 do 30 godina starosti. 

Kako se prijaviti? Interes za sudjelovanje u programu What’s masc? koji se održava u Berlinu od 2. do 9. svibna možete iskazati ispunjavanjem obrasca koji možete skinuti na ovom linku. Ispunjen obrazac potrebno je poslati na email adresu queeranarchive@gmail.com zaključno s 20. veljače. Prijavom se obavezujete, ukoliko budte odabrani_e, da ćete sudjelovati u programu u njegovom punom trajanju. Obavijest o statusu vaše prijave dobit ćete 28. veljače. 

Više info o projektu What’s masc? možete naći ovdje

Projekt What’s masc? sufinanciran je sredstvima programa Erasmus+ Europske komisije. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financiran je od strane Zaklade Kultura nova. 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *