5. izdanje Smoque – festivala queer i feminističke kulture u Rijeci

5. izdanje Smoque, festivala queer i feminističke kulture, samo što nije počelo. Otvaranje je zakazano za 7. listopada, a kako najavljuju organizatorice iz Lezbijske organizacije Rijeka (LORI) te njihove partnerice iz PaRiter-a i GSG-a, festival će tijekom tri dana na lokacijama diljem Rijeke, pa i online putem, okupiti brojne aktiviste_kinje i umjetnike_ice iz cijele Europe.

Tema ovogodišnjeg festivala Nemapirani Teritoriji u fokus postavlja pitanje tijela kao polazišne točke promišljanja granica fizičkog, materijalnog i posredovanog unutar patrijarhalnih struktura. “Zaronimo skupa u queer i feminističku kulturu kroz performanse, izložbu, rasprave, radionice, predavanja, Queer-UP! Party i razne druge aktivnosti. Smoqua pruža siguran prostor za sve nas različite i drukčije, koje se ne uklapamo u rodne i spolne norme i obrasce, a koje smo željne otvorenih razgovora. diskusija i usvajanja novih znanja”, poručuju organizatori.

Program festivala Smoqua nalazi se ovdje. A za više detalja o samim festivalskim događanjima, scroll-aj i swipe-aj po festivalskim stranicima udruge LORI.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *