Queer u Eteru / O heteroseksualnom spektaklu slušajte u 17 sati

U današnjoj (3. listopada) emisiji Queer u Eteru, koju na internetskim valovima community radija KLFM emitiramo u 17 sati, naučite što je to heteroseksualna privilegija a što heteroseksualni spektakl i kakve to veze ima sa životima LGBTIQ osoba. Kroz temu će vas provesti Lana i to uz nemalu pomoć crtica i komentara naših sugovornika – Ogle, Marine i Marka. Za glazbeni odabir zaslužan je Gabi, a Igor pak za montažu emisije.

Kao podlogu za ovu emisiju još jednom ćemo se koristiti idejama francuskog pisca i filozofa Didiera Eribona iz njegove kultne knjige „Insult and the Making of the Gay Self“. Kako nam objašnjava sam Eribon govoreći o današnjoj temi emisije, u javnom prostoru heteroseksualnost je sveprisutna, vidljiva, manifestirana u svakom trenutku, u svakoj gesti, u svakom razgovoru – kao što možemo posvjedočiti u svakom odlasku u kino, u kafić, u restoran, u vožnji autobusom, ili u razgovoru na poslu. Javna sfera je mjesto u kojem heteroseksualci imaju mogućnost prikazivati svoju naklonost i seksualnost. Svakodnevno, u bilo koje doba, na bilo kojem mjestu, ulica nudi spektakl heteroseksualnih parova svih uzrasta koji se ljube i drže za ruke.

Emisija Queer u Eteru realizira se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova. Mišljenja izražena u emisiji mišljenja su autorica i autora i ne odražavaju stavove donatora.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *