Queer u Eteru / Gaga feminizam

U emisiju koju emitiramo sljedećeg ponedjeljka (03.05) na valovima community radija KLFM, poslušajte o skoro pa ne nepoznatom konceptu gaga feminizma. Emisiju su pripremili Igor, Tonči i Medo, dok se za glazbeni dio probrinuo Gabi. Emisijom nastavljamo sa ciklusom emisija u kojima obrađujemo queer literaturu, koju iščitavamo i na koju se kritički osvrćemo u čitateljskom klubu qRUŽOK.

Gaga feminizam je feminizam velike krize u kojoj se našla heteronormativnost zadnjih tridesetak godina,   krize koja je dovela do velikih transformacija roda i seksualnosti, odnosa te intimnosti, krize koja je znatno izmijenila rodne i seksualne politike. Gaga feminizam se nudi kao nova vrsta rodne politike za novu generaciju, generaciju manje vezanu za romantiku trajnosti (primjerice, u obliku braka), više posvećenu potencijalu spolne, rodne i seksualne fleksibilnosti. Kao predložak za temu poslužila je knjiga Gaga Feminism: Sex, Gender, and the End of Normal. Knjigu potpisuje Jack Halberstem, profesor rodnih studija i engleskog jezika i književnosti sa Sveučilišta Columbia, koji je nekada bio poznatiji kao Judith Halberstem. In a crisis, do not remain calm, do not look for the nearest exit, do not stick your head in the sand; do agitate, do make things worse, do run screaming through the street, and do refuse to return to business as usual – poručuje nam Halberstem.

Emisija Queer u Eteru realizira se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija RH. Mišljenja izražena u emisiji mišljenja su autora/ica i ne odražavaju stavove donatora.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *