qRADIONICE / Fotoutopija

Novi ciklus družanja s analognom fotografijom započinjemo u LGBT centru Split 26. listopada u 19 sati. U centru nas čekaju c/b filmovi i analogni aparati s kojima krećemo u novi zadatak – fotoutopija. 

Ako na kvirštinu gledamo kao na utopiju, kao na strukturirani i edukativni modalitet koji nam omogućava da vidimo dalje od sadašnjosti u kojoj živimo, onda kroz ovo druženje s analognom fotografijom u toj sadašnjosti tražimo trenutke, tragove, naznake i nade nekih novih i boljih užitaka, drugačijih načina bivanja, novih odnosa pa na kraju i novih svjetova. 

Za radionicu nije potrebno predznanje niti oprema, ali moguće je koristiti i svoj aparat. Na uvodnom okupljanju upoznat ćemo se s osnovama analgone fotografije, a kroz iduća okupljana u praksi ćemo proći sve od fotografiranja do razvijanja filma i fotografije. 

Radionica je dio programske linije qRADIONICE kolektiva queerANarchive koja se realizira uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture i medija RH. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova. 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *