qRADIONICE / Fantazmagorično ovdje – radionica analogne fotografije i lakiranja noktiju

Radionica analogne fotografije i lakiranja noktiju održava se u subotu, 15. siječnja, s početkom u 16 sati u LGBT centru Split. Na neformalnom druženju okušat ćemo se u lakiranju noktiju, sebi i prijateljima, te proces dokumentirati analognom crno-bijelom fotografijom. Za kraj druženja razvijat ćemo i filmove koje smo ispucali na radionici. 

Koncept radionice polazi od termina “fantazmagorično drugdje” kojeg je skovao Dider Eribon razmišljajuči o tome zašto mnoge queer osobe odlaze iz mjesta u kojem su odrasli. “Fantazmagorično drugdje” definira kao mjesto “mogućnosti ostvarenja nada i snova – koji su se činilni nemogućima iz toliko razloga, čak i nezamislivi, u vašoj zemlji porijekla”. Radionica analogne fotografije i lakiranja noktiju, kroz druženje i kreativni rad, potiče uspostavljanje novih kontakata, upoznavanje ljudi koji bi mogli biti prijatelji te izgradnju kruga novih odnosa koji će fantazmagorično drugdje ostvariti upravo ovdje. 

Fotografije nastale na radionici biti će objavljene u fanzinu kolektiva queerANarchive.

Radionca analogne fotografije i lakiranja noktiju dio je programske linije qRADIONICE kolektiva queerANarchive koju financira Ministarstvo kulture i medija RH. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *