PODCAST / Što je lakše – u ormaru ili izvan njega?

Poslušajte podcast emisije Queer u Eteru, koju se na radiju KLFM emitirala u ponedjeljak (28. lipnja), odnosno, poslušajte aktiviste LGBT centra Split koji su se uhvatili u koštac s pitanjima koja more veći dio LGBTIQ populacije. Tako su Nikolina, Duje, Joni, Mirta, Petar i Fabio pričali o skrivanju i dvostrukom životu, o tome je li lakše ili teže – biti u ormaru ili van njega, o tome što LGBTIQ osobe povezuje a što ih dijeli, o onima koji se boje vlastite sjene, a na kraju i o nekim idealnim verzijama Splita.

Inspiraciju za ove teme pronašli smo u knjizi Insult and the making of the gay self, francuskog autora Didiera Eribona. On je cijelo jedno poglavlje posvetio odnosima ukupne LGBTIQ populacije s onima koji imaju hrabrosti i ponosa da iskorače pa i da aktivno žive svoj drugi i drugačiji život.

Emisiju uređuju Igor i Tonči, a glazbeni urednik je Gabei.

Emisija Queer u eteru realizira se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija RH. Mišljenja izražena u emisiji mišljenja su autora/ica i ne odražavaju stavove donatora.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *