OTVORENA VRATA / Pazar znanja

LGBT centar Split širom otvara svoja vrata za sve LGBTIQ osobe i njihove prijatelje koji svoje slobodno vrijeme žele neformalno provoditi u društvu sebi sličnih osoba i tako upoznati neke nove ljude, a možda steći i nove prijatelje ili pak pronaći partnerice i partnere. Vrata otvaramo za henganje, zajedničko ispijanje kave ili kakvog drugog napitka, za sjedaljke, čitanje knjiga i učenje ili pak za kakvu zajedničku akciju ili aktivnost – sve ovisi o pojedinačnim afinitetima ili zajedničkim dogovorima. Ujedno, kroz Otvorena vrata možeš se upoznati s djelovanjem LGBT centra, ako želiš uključiti se volonterski, pa i pokrenuti svoje aktivnosti.

Otvorena vrata – naziv je novog programa LGBT centra Split, koji će održavati dvaput tjedno, najvjerojatnije četvrtkom i nedjeljom, od 16 do 20 sati. Program vode volonteri LGBT centra, koji će svaka sljedeća Otvorena vrata uredno najavljivati putem Facebook-a i Instagram-a.

Za prva Otvorena vrata, koja će se održati u četvrtak (3. ožujka), s početkom u 16 sati, volonterka Petra Matić (iz udruge Jutro) nam je pripremila Pazar znanja.

Pazar znanja je participativna radionica i izložba koja koristi metodologiju indonezijskog umjetničkog kolektiva Gudskul. Sudionici_e razmjenjuju svoje znanje jedan na jedan, a program se temelji na ideji da svaka osoba može biti i učitelj i učenik. U Pazaru znanja ne razmjenjujemo znanje jednosmjernim putem, već kroz dijalog. Otkrit ćemo, podijeliti i mapirati znanje različitih osoba.

Rezultate procesa ćemo odmah prikazati izložbom u prostoru LGBT centra, a ako ne stigneš na radionicu, pridruži nam se na izložbi od 18 do 20 sati.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *