KRUG SRCA / Izmijeni sliku o sebi

Krug srca održat će se u ponedjeljak, 21. listopada, s početkom u 17 sati u prostorima LGBT centra Split. Krug vodi Petar Dukić iz udruge Queer Sport Split.

Vjerujemo da su mnogima pitanja poput „Tko sam ja?“, „Kakav sam ja?“, „Što znam?“, „Što mogu?˝, „Koliko vrijedim?“ i tome slično jako poznata. Ta su pitanja posebno relevantna tijekom odrastanja i pod utjecajem su različitih faktora, a posebice naše obitelji i okruženja. Odgovori na navedena pitanja povezuju se sa psihološkim konstruktom koji se zove slika o sebi. Slika o sebi predstavlja vjerovanja koje osoba ima o sebi i svome funkcioniranju u životu na različitim područjima.

Međutim, ono što se često dogođa je da tijekom odrastanja zbog različitih životnih situacija i nepodržavajuće okoline mnogi od nas razviju tzv. iskrivljenju sliku od samima sebi s kojom se u potpunosti identificiramo. Upravo ta iskrivljena slika postane onaj unutarnji saboter koji nas onemogućuva u daljnjem rastu, razvoju i generalno u osjećaju zadovoljstva sa sobom.

Ono što je najvažnije ta vrsta iskrivljenja onemogućava nas da živimo svoju istinu, a može nas odvesti prema depresiji, anksioznosti, različitim ovisnostima, toksičnim odnosima itd.

Stoga ćemo ovaj Krug posvetiti razgovoru o slici koju imamo o samima sebi te kako i na koji način lagano, ali sigurno krenuti u izgradnju pozitivnijeg odnosa sa samim sobom.

Projekt: Psihosocijalna podrška i osobni razvoj za LGBTIQ mlade u Splitu.
Donator: Grad Split

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *