Izađi iz ormara i bori se!

DOSTA ti je brutalne stvarnost u kojoj se ti kao LGBTIQ osoba moraš i dalje skrivati i ne možeš disati punim plućima. UVJEREN/A si da društvo i politika mogu biti neusporedivo povoljniji za tebe. ALI ne znaš što bih sam/a i osamljen/a napravio/la.

Ako želiš izaći iz svoja četiri zida i dati svoj obol nekoj boljoj priči za sebe i druge, PRIDRUŽI SE Aktivističkoj školici LGBT centra Split i OBORUŽAJ SE alatima za aktivno i promišljeno sudjelovanje u javnom i političkom životu. Na školici ćeš ljude koji kao i ti imaju veliku želju da kroz zajedničku borbu promijene ograničenja koja nam se svakodnevno nameću.

Na školici ćeš se upoznati s alatima – za praćenje javnih politika koje se tiču LGBTIQ osoba, s praktičnim radom na lokalnim politikama. Još nešto… Izradit ćemo PLAN MALE KAMPANJE za obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOBIT), a koji se obilježava 17. svibnja.

Školica je namijenjena LGBTIQ aktivistima/icama i onima koji to žele postati. Održava se 10. i 11. svibnja. Prijave su obvezne i to putem online obrasca. Postoji mogućnost sudjelovanja iz prostora LGBT centra Split uz prethodni dogovor.

Školicu organizira LGBT centar Split u suradnji s ERA-om (LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey). 

PROGRAM

ponedjeljak, 10. svibnja – ZAGOVARANJE

16:00 – 17:30 – analiza lokalnog konteksta

18:00 – 19:30 – planiranje advocacy akcija

utorak, 11. svibnja – IZRADA KAMPANJE

16:00 – 17:30 – pozitivni narativi

18:00 – 19:30 – plan IDAHOBIT 2021 kampanje


Rad LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *