ZAGREB PRIDE / Predstavljanje priručnika za medijsko izvještavanje o LGBTIQ osobama

“Pozivamo novinare_ke na predstavljanje priručnika „Mediji i LGBTIQ zajednica“. U priručniku donosimo preporuke za medijsko izvještavanje o zajednici lezbijki, gejeva, biseksualnih, trans, inter i kvir (LGBTIQ) osoba u Hrvatskoj, kao i za praćenje regionalnih, europskih i globalnih tema vezanih uz LGBTIQ osobe”, poručuju iz Zagreb Pride-a.

Priručnik obuhvaća terminologiju i pregled ključnih tema za LGBTIQ zajednicu zajedno s primjerima dobre prakse i našim preporukama kako temu obraditi. Također, sadrži kontakte svih LGBTIQ organizacija u Hrvatskoj, kao i krovnih međunarodnih LGBTIQ organizacija za koje smatramo da novinarima_kama mogu pomoći u pronalasku relevantnih sugovornika_ica. Želja nam je doprinijeti suzbijanju i dalje prisutnih stereotipnih medijskih reprezentacija LGBTIQ osoba te podržati novinare_ke u obradi osjetljivih i za LGBTIQ zajednicu važnih tema.

Predstavljanje i razgovor s novinarima_kama održat će se 𝟮𝟴. 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝗼𝗴 𝟮𝟬𝟮𝟮. 𝗻𝗮 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗳𝗼𝗿𝗺𝗶 𝗭𝗼𝗼𝗺 𝗼𝗱 𝟭𝟭 𝗱𝗼 𝟭𝟯 𝘀𝗮𝘁𝗶, a vodit će ga Marko Jurčić, autor priručnika i višegodišnji LGBTIQ aktivist s iskustvom rada s medijima i u medijima i Franko Dota, koordinator Zagreb Pridea.

Po završetku predstavljanja, priručnik će svim novinarima_kama biti dostavljen u digitalnom obliku.

Za sudjelovanje potrebno je ispuniti kratki obrazac na linku: https://forms.gle/dRoVcmDfLwB4Kr1k6

Priručnik je objavljen u sklopu projekta kojemu je glavni cilj suzbijanje i borba protiv nasilja i diskriminacije nad LGBTIQ osobama u Hrvatskoj pod nazivom Dosta je brutalne stvarnosti. Projekt je podržan sredstvima Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u okviru EGP-a i Norveških financijskih mehanizama 2014. – 2021.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *