Radionica strip fanzina s Enom Jurov

U organizaciji kolektiva queerANarchive, u Splitu, od 17. do 19. rujna odvija se queer-feministička radionica strip fanzina pod vodstvom Ene Jurov. Na radionici će se crtati kratki stripove, 1-2 stranice, koji odgovaraju na zajednički odabranu temu. U prvom dijelu radionice sudionici će samostalno raditi na svojim scenarijima, koje ćemo zajednički komentirati, te će ih sudionici samostalno ili u grupama dovršiti. Moguć je i timski rad gdje netko piše tekst, netko crta… Na kraju radionice kolektivno se izrađuje naslovnu stranicu, prelamaju stripovi u zajednički fanzin A5 formata, koji se na kraju kopira u primjerke za distribuciju.

Program:


četvrtak, 17. rujna 17 – 20 h – LGBT centar Split, Ulica Kralja Tomislava 8/1
Uvod i odabir tema

petak,18. rujna 17 – 20 h – LGBT centar Split, Ulica Kralja Tomislava 8/1
Crtanje stripa

subota, 19. rujna 17 – 20 – Tiskara, Dom mladih, Ulica Slobode 28 (u garaži)
Izrada zajedničkog fanzina


Ena Jurov (1988., Zadar) se bavi vizualnim komunikacijama kroz grafički dizajn, ilustraciju i strip.
Završila je MA program Storytelling na Sveučilištu Konstfack u Stockholmu i preddiplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Surađuje na VJ projektima s kolektivom leilamarinaena, redovito izdaje stripove u Komikazama i vodi radionice stripa za djecu i odrasle, a u sklopu Dizajn studija Plejs dizajnirala je vizualne materijale za autonomni društveni centar Nigdjezemska u Zadru.


Radionica se sufinancira sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Europskih snaga solidarnosti. Rad kolektiva i LGBT centra Split financira Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles