qRADIONICE / Bedžomatik

Želiš izraditi svoj bedž? Nauči kako na komikazinom Bedžomatiku koji se u Splitu održava 28. i 29. srpnja, u okviru projekta SPOT (Spaces of Tolerance). Radionica se održava u LGBT centru Split od 20:30 do 22:00, a vodi ju Ivana Armanini.

Prvog dana, u zadanoj formi kruga jednog običnog bedža, imat ćeš priliku osmisliti svoje inkluzivne poruke i crteže. Drugog dana, izrađivat ćemo bedževe po vlastitim idejama. Na kraju, ostaje samo prošetati svoj bedž po gradu i proširiti poruku. 

Također, drugog dana, druženje nastavljamo u LGBT centru Split uz muziku i pićence do ponoći. 

Ivana Armanini je strip umjetnica i mikroizdavačica iz zagreba. Od 2002. godine vodi Komikaze – mrežu za širenje strip aktivnosti na internetu, elektroničku i tiskovnu distribuciju stripova uglavnom mladih autora s Balkana. U fokusu rada su joj strip, izdavaštvo i DIY kultura. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

SPOT projekt podržava Minority Rights Group Europe i PILnet, u okviru projekta MARIO financiranog iz programa Europske unije: Citizens, Equality, Rights and Values Programme.

Program zajednički provode Culture Hub Croatia, QueerANarchive i Jutro.

Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split podržava Zaklada Kultura nova. qRADIONICE programska su linija kolektiva queerANarchive koju podržava Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatski audiovizualni centar.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *