qFEST / Svjetska premijera filma GLAD

Svjetsku premjeru na qFEST-u ima i film Glad, nastao na “našoj drugoj radionici kvir filma” koja se održala kroz veljaču i ožujak. Prvi put ikada, zainteresirana publika film će moći pogledat u petak, 31. svibnja u LGBT centru Split, u 20 sati, a nakon projekcije podružiti se s nekim od glumaca i glumica.

Film Glad temelji se na snovima i sanjarenjima jednog šašavog i veselog društva, njihovim utopijskim vizijama stvarnosti kao refleksijama na svakodnevicu u kojoj i nije tako veselo. Glad za indijskim smokvama, lubenicom i ekscesom dovela je do niza nelogičnih zapleta i još manje očekivanih raspleta koji dovode u pitanje uobičajene filmske narative, ali nas uvijek vode prema bezuvijetnom prihvačanju i zajedništvu.

Sudjeluju: Ava Gard, Berime Shortall, Damiana Dildo, Petra, Rama, Sara Mihaela, Tihana Forever, Tonči, Usaftana Sapfa, Zemanuel van Zoek i dr.

Film je snimljen kroz participativnu radionicu u koprodukciji kolektiva queerANarchive i Kino kluba Split u suradnji s Drag Kokošinjcem, te uz financijsku podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Splita. Rad kolektiva queerANarchive podržava Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *