MP Radionice: Od pričanja do glume

Radionica Od pričanja do glume održava se od 8. do 11. listopada u terminima od 17 do 20 sati u prostorima LGBT centra Split, Ulica kralja Tomislava 8. Namijenjena svima koji bi se priključili stvaralačkom timu Maništre pomidore, ali i svima koji se samo žele okušati u pričanju i glumi.

Pričanje je staro umijeće prijenosa i stvaranja priče. Prvi impulsi imali su namjeru smiriti napetost u zajednici, ali i osigurati moment liječenja kroz angažirano slušanje i otpuštanje strahova. Pričajući priče svojih protagonista Maništra pomidore sve to nadopunjuje suvremenim aktivističkim momentom.
Radionica pričanja započet će slušanjem iskustava polaznika, bilježenjem fragmenata slušanog, pričanog i zabilježenog u zajednici.
Priča će na kraju biti jedna, a naučit će je pričati svi.
A da bi priču ispričali u formi web serije radionica se nastavlja s tehnikama razvoja izvođača. Mejerholjdova biomehanička metoda fokusirana je na fizičku izvedbu glumca, a Lee Strassbergova “Method actingom” fokusira se na realistično prikazivanje i modeliranje unutrašnjih emocionalnih stanja izvođača.
Na kraju uopće neće biti važno koji će biti naš stupanj razvoja u pričanju i izvedbi, važno će biti jedino da se priča želi ispričati i čuti.
Radionica je namijenjena svima koji bi se priključili timu Maništre pomidore ali i svima koji se samo žele okušati u pričanju i glumi.
Radionice vode Hrvoje Cokarić i Ronald Panza.
Broj sudionika/ca je ograničen, prijave su moguće ovdje – https://forms.gle/1TfrFXA4S2kHudWN8 .
Radionice MP osmišljenje su kao nadogradnja znanja i iskustva tima okupljenog oko produkcije web serije Maništra pomidore, te kao format za okupljanje novih suradnika/ca na seriji. Radionice se provode u sklopu programa qRADIONICE koji financijski podržava Ministarstvo kulture RH. Rad kolektiva financira Zaklada Kultura nova.
Radionica Od pričanja do glume realizirana je u partnerstvu s udrugom Uzgon i Platformom Doma mladih. Aktivnost je dio projekta Gradimo Dom zajedno, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Recommended Articles