Misteriozno meso

qRUŽOK predstavlja novi filmski ciklu pod nazivom Misteriozno meso. Edukativne filmske projekcije odvijat će se svako druge srijede od studenog 2020. do veljače 2021. u LGBT centru Split, ali program se realizira i kao preporuke za gledanje koje ćemo objavljivat na društvenim mrežama. Ciklus Misteriozno meso predstavlja sedam filmova koji donose neispričane priče iza baršunastih zavjesa uličnih junaka. 

PROGRAM

srijeda, 11. studenog 2020. 18h

Gregg Araki – Mysterious skin (2004.)

Brian Lackey odlučan je u otkrivanju onoga što se dogodilo tijekom amnezijskog blackouta kada je imao osam godina, a zatim se kasnije probudio krvavog nosa. Vjeruje da su ga oteli vanzemaljci, a N. McCormick, kolega iz Brianovog bejzbolskog tima iz djetinjstva, možda je ključ onoga što se točno dogodilo te noći. Dok Brian traži istinu i pokušava mu ući u trag, Neil McCormick seli se u New York i počinje baviti prostitucijom, pokušavajući zaboraviti sjećanja iz djetinjstva koja ga progone. Njih dvoje zajedno otkrivaju strašnu istinu ožiljaka koje dijele.

Trajanje: 105min

Jezik: engleski

Država: SAD

Tehnika: kolor

srijeda, 25. studenog 2020. 18h 

Camille Vidal-Niquet – Sauvage / Wild (2018.)

Leo ima 22 godine i svoje tijelo prodaje na ulici za malo novca. Muškarci dolaze i odlaze, a on ostaje na istom mjestu – željan ljubavi. Ne zna što budućnost donosi. Luta po cesti. Srce mu zakuca.

Trajanje: 99min

Jezik: francuski

Država: Francuska

Tehnika: kolor

srijeda, 9. prosinca 2020. 18h

Wiktor Grodecki – Not Angels but Angels (1994.)

Intervjui s devetnaest dječaka i mladića koji se bave prostitucijom u Pragu. Mladi su u dobi od 14 do 19 godina. Rade na centralnom željezničkom kolodvoru i u klubovima. Većina njihovih klijenata su strani turisti, mnogi su Nijemci. Mladi pričaju o tome zašto se bave prostitucijom, svojim prvim iskustvima, cijenama, opasnostima, onom što znaju o AIDS-u, svojim strahovima (bolest i usamljenost) i kako zamišljaju svoju budućnost. Naslov filma, njegova liturgijska partitura, od čega je većina elegična, i snimci gradskih kipova anđela ističu ranjivost i bezobrazluk nedostatka sofisticiranosti mladića.

Trajanje: 80min

Jezik: češki

Država: Češka Republika

Tehnika: kolor

srijeda, 23. prosinca 2020. 18h

Paul Morrissey – Flesh (1968.)

Heroinski ovisnik (Joe Dallesandro) radi kao muška prostitutka podržavajući svoju naviku i financirajući pobačaj potreban djevojci njegove lezbijske supruge. Njegovi sumnjičavi susreti sa zabludnim i oštećenim klijentima, te spojevi s drag kraljicama i prevarantima puni su seksa, droge i dekadencije.

Trajanje: 89min

Jezik: engleski

Država: SAD

Tehnika: kolor

srijeda, 6. siječnja 2021. 18h

Yann Gonzalez – Un couteau dans le coeur / Knife + Heart (2018.)

Anne producira trećerazrednu gay pornografiju. Nakon što je napusti urednica i ljubavnica Lois, pokušava je vratiti snimajući svoj najambiciozniji film do sada sa svojim pouzdanim, drečavim pomoćnikom Archibaldom. No, jedan od njezinih glumaca je zvjerski ubijen i Anne je uhvaćena u neobičnoj istrazi koja joj preokreće život.

Trajanje: 102min

Jezik: francuski

Država: Francuska

Tehnika: kolor / crno-bijelo

srijeda, 20. siječnja 2021. 18h

James Rasin – Beautiful Darling (2010.)

Candy Darling bila je inventar newyorške off-Broadway scene 60-ih, u Warholovim filmovima poput Women in Revolt i Flesh, i postala je istaknuta ličnost u Warholovim krugovima, utječući na tako zapažene suvremene umjetnike kao što su Madonna, David Bowie i Lou Reed . Ovaj dokumentarni film koristit će seriju intervjua, arhivskih snimaka i slika iz Candyina doma u Massapequa, NY. Arhivske snimke uključuju rijetke intervjue stare 25 godina koje je Jeremiah Newton vodio s članovima Warholove tvornice i Tennesseejem Williamsom. Film sadrži intervjue s kolegama, suvremenicima i prijateljima Candy, uključujući Johna Watersa, Petera Bearda, Holly Woodlawn, Boba Colacella, Geraldine Smith, Pata Hacketta i Rona Delsenera.

Trajanje: 85min

Jezik: engleski

Država: SAD

Tehnika: kolor / crno-bijelo

srijeda, 3. veljače 2021. 18h

Sean Baker – Tangerine (2015.)

Transrodna seksualna radnica Sin-Dee Rella, koja je upravo završila 28-dnevnu zatvorsku kaznu, na Badnjak sreće svoju prijateljicu Aleksandru, drugu trans seks radnicu, u trgovini krafnama u Hollywoodu. Alexandra otkriva da je Sin-Deein dečko i makro Chester vara sa cis ženom. Sin-Dee juriša tražeći u susjedstvu Chestera i ženu.

Trajanje: 88min

Jezik: engleski

Država: SAD

Tehnika: kolor

Aktivnost je dio qRUŽOKa koji provodi kolektiv queerANarchive kroz programsku liniju qRADIONICE. Aktivnost se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad kolektiva queerANarchive i LGBT centra Split financijski podržava Zaklada Kultura nova.

Recommended Articles