JAVNA TRIBINA / Politike Grada Splita prema LGBTIQ osobama

Platforma LGBT centra Split u srijedu, 17. svibnja, s početkom u 11 sati u prostorima LGBT centra Split (Ulica kralja Tomislava 8A) organizira javnu tribinu pod nazivom “Javne politike Grada Splita” s naglaskom na politike prema LGBTIQ osobama.

Tribina se temelji na provednoj Analizi javnih politika, zadarskog sociologa Pavla Parunova, a raspravljat će se o zastupljenosti LGBTIQ osoba u javnim politikama Grada Splita, o njihovoj zastupljenosti u strateškim dokumentima i proračunskim rashodima Grada te kako se i s koliko javnog novca zadovoljavaju potrebe lokalne LGBTIQ zajednice.

Na tribinu su pozvani predstavnici Grada Splita: gradonačelnik Ivica Puljak, voditeljica Odsjeka za kulturu Marina Kuzmanić Petreš, voditeljica Odsjeka za demografiju i udruge civilnog društva Nađa Mladinić te voditeljica Odsjeka za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu Tihana Maglica. Tribinu će moderirati Mirjana Kučer, predsjednica udruge Domine.

Javna tribina “Javne politike Grada Splita” se organizira u okviru projekta “LGBT centar Split”, kojeg partnerski provode udruge Split Pride, Queer Sport Split i queerANarchive. Projekt “LGBT centar Split” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EPG grantova.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *